Första konserten avklarad

Ningbo Grand Theatre Ningbo Grand Theatre

Taktikerna man kan använda sig av för att klara av tidsförskjutningen är många…  det var splittrade frukosttider i morse, en del missade den nog och tog sig ner framåt lunch istället. Men eftersom det är på kvällarna vid konserterna man bör vara som piggast är det en taktik som verkar fungera bra. Sedan är det heller inte precis några mjuka madrasser på hotellet vi bor på här, tvärtom faktiskt, men förhoppningsvis fick de flesta sig ändå en god natts sömn.

 

Det har varit en varm dag i Ningbo, runt 30 grader och fuktigt. Frukost, lunch och middag får vi på hotellet, däremellan kan man till exempel ta sig ner mot centrum och få sig en god kopp kaffe på Starbucks café. Det kinesiska kaffet är inte riktigt av samma kaliber. Staden är en märklig blandning av traditionella kinesiska inslag och butiker med kinesisk prisnivå och extremt lyxiga märkesbutiker.

 

Första konserten gjorde vi ikväll, inför en månghövdad publik på Ningbo Grand Theatre, en stor och vacker teater med runt 1500 platser och en enorm foajé liksom sido- och bakscener, minst lika stora som själva salongen. På samma teater gjorde vi en av våra sista konserter på förra turnén, så det var känd mark för oss. Efter ca två timmars konsert kunde vi konstatera en mycket lyckad turnéstart och succé hos publiken! Vår dirigent Alexander Hanson fick skriva autografer efteråt, något han är van vid sedan vår förra turné till Kina.

 

På en av bilderna ser ni två av våra slagverkare, Lars Eliasson och Jonas Landén, tillsammans med Alexander Hanson. GWO reser lätt, vilket bland annat innebär att stora slagverksinstrument måste lånas på plats, vilket kräver en del extra planering. Därför har också bland annat slagverkarna en lite extra spännande tillvaro när de inte kan veta i förväg exakt vad det är de får spela på, och det är en utmaning som de klarar med glans och en hel del kreativitet.

 

Det är skönt att turnén nu har kommit igång på riktigt, imorgon bitti bär det av till Hangzhou!

 

/David Fredlund

GWO på Ningbo Grand Theatre
GWO på Ningbo Grand Theatre
Lars Eliasson, Jonas Landén och Alexander Hanson

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln

-