Ledig dag i Nanjing

Kinesiska musiker spelar "Lianzhu" Kinesiska musiker spelar "Lianzhu"

Idag gick bussen till Nanjing, en stad med över 5 miljoner invånare och som varit hela Kinas huvudstad under flera perioder under historien, senast mellan 1928 till 1949. Vi befinner oss ca 25 mil väster om Shanghai vid floden Changjiang. Efter fem konserter på lika många kvällar var det skönt att koppla av lite och hinna med en tur på stan, lite shopping och lite vila. Vi var några som besökte ett tempel där några kinesiska musiker hade en ”levande jukebox” och vi upptäckte att de hade ”Lianzhu”, eller ”Butterfly lovers” på repertoaren, ett mycket välkänt musikstycke i Kina som vi själva har på turnéprogrammet. Naturligtvis bad vi dem spela detta, det var intressant att höra detta i en äkta kinesisk tolkning. På konserterna är det naturligtvis väldigt uppskattat när vi spelar kinesernas egna musik.

 

Diverse shopping hann nog de flesta med – kläder, dvd:er, skor etc, och diskussionerna om hur mycket man lyckats pruta är naturligtvis i fokus. McDonalds förärades ett och annat besök, maten är fantastiskt god men ibland längtar man efter lite svenska smaker. Och då är ju McDonalds utmärkt…

 

/David Fredlund

Eva Störholt, Robert Svensson, Martin Söderlund, Peder Hansson, Robin Rydqvist och Jonas Landén efter shoppingrunda i Nanjing

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln

-