Nästan hemma igen!

Himmelska Fridens Torg kl 05 på morgonen Himmelska Fridens Torg kl 05 på morgonen

Det blev en sen natt i fredags… planet var 5-6 timmar försenat på grund av att det varit oväder i Beijing. Vi kom inte iväg förrän vid halv ett-tiden för en tre timmars lång flygning. Vid femtiden på morgonen körde vi genom ett disigt Beijing och såg bland annat den tidiga timmen till trots en imponerande mängd människor samlade på Himmelska Fridens Torg, inhemska turister samlas där varje morgon för en flaggceremoni.

 

I säng kom vi runt halv sex och undertecknad sov därför en bra bit in på förmiddagen. Det var ändå många som hann ut en liten runda på stan innan bussen efter lunch tog oss mot Tianjin, en tiomiljonersstad sydöst om Beijing. En trafikolycka ställde till det lite för oss, resan blev någon timme längre än beräknat. Men till slut nådde vi Tianjin Concert Hall, en vacker byggnad från 1800-talet som totalrenoverades förra året. Mycket publik som alltid, och publikreaktionerna ovationsartade, vi börjar bli bortskämda med det här i Kina! Middag serverades i konserthallen och sedan återresa till Peking, det blev en sen kväll liksom de flesta här. Konserterna brukar sluta runt halv 10, sedan skall men hemåt och dessutom äta middag. Turnélivet är intensivt!

 

Sista turnédagen var intensiv. Efter en tidig lunch åkte vi iväg för att göra en kort utomhuskonsert i utkanterna av Beijing. Vädret växlade, från stekhet sol till åska och ösregn. Efter konserten snabbt iväg för att hinna förbereda för vår sista konsert på turnén, i Beijing Concert Hall. Det var en mycket fin konsertsal, även den med väldigt fin akustik och orkestern spelade verkligen på topp. Vi har fått framträda i många otroligt fina salar under turnén, vilket naturligtvis är inspirerande. Och publikreaktionerna på sista konserten var otroligt nog bäst under hela turnén, publiken var med på noterna redan från start.

 

Kvällen innebar naturligtvis avslutningsmiddag på vår favoritrestaurang nära hotellet i Beijing, samma som vi bodde på även under förra turnén. Tacktal och sång, presentöverlämning till Xue mei och vi kunde allmänt konstatera att vi återigen fått uppleva en väldigt lyckad turné med GWO. Frågan är om det inte blir fler turer till Kina så småningom…

 

När detta skrivs sitter vi i Helsingfors och väntar på planet till Göteborg. Trötta efter en tidig morgon och 8 timmars flygresa, och de flesta med ganska stor hemlängtan har jag en känsla av. Nu antar vi nya utmaningar på hemmaplan. Tack för mig och för att ni följt oss på vår kinablogg!

 

/David Fredlund

Sexfilig trafik i Beijing
GWO i Beijing Concert Hall

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv