NIKLAS WILLÉN - KONSTNÄRLIG LEDARE & CHEFDIRIGENT

Niklas Willén.    Foto: Tilo Stengel
Niklas Willén. Foto: Tilo Stengel
Niklas Willén är en internationellt erkänd dirigent som är bosatt i Tyskland sedan ett flertal år. Där har han bland annat varit chefdirigent för WDR Funkhausorchester i Köln, Norddeutsche Philharmonie i Rostock samt musikchef vid operan i Rostock. 1992-1996 var han chefdirigent för Nordic Chamber Orchestra i Sundsvall och 2001-2004 chefdirigent för Sönderjyllands Symfoniorkester i Danmark. Han har också varit förste gästdirigent hos Kungliga Filharmonikerna i Stockholm. Utöver detta har han även arbetat med orkestrar och i operahus i Europa, Amerika och Asien. 

Niklas Willén är också känd för sina CD-inspelningar där hans personliga och smakfulla tolkningar fått väldigt fin kritik. Han har spelat in verk med bland annat Sveriges Radios Symfoniorkester, Kungliga Filharmonikerna, Kungliga Operan, Göteborgs Symfoniker, Royal Scottish National Orchestra, Sönderjyllands Symfoniorkester och WDR Funkhausorchester.

Niklas Willén är en lysande dirigent och tillför internationell utblick, ett stort kontaktnät och många spännande utvecklingsidéer till Göteborg Wind Orchestra. Han kommer att navigera i en spännande riktning som verkligen medverkar till att ta blåsmusiken in i framtiden. Han är den drivande kraften i det konstnärliga utvecklingsarbetet hos Göteborg Wind Orchestra.

För direktkontakt med Niklas Willén, vänligen skicka e-post till niklas.willen@gwo.se