LA NOCHE DE LOS MAYAS
Vlad Stănculeasa, violin
Joachim Gustafsson, dirigent
Studenter från Högskolan för scen och musik
Göteborg Wind Orchestra

Sjöströmsalen
Högskolan för scen och musik
Torsdag 30 november kl 18.00
Entré: 190 kr (170 kr)Konserten spelas även i Halmstad den 1 december 19.00 i S:t Nikolai kyrka

Tipsa om evenemanget:

GWO samarbetar med Högskolan för scen och musik och dess studenter. Detta är ett bra exempel på våra samarbeten med utbildningar på olika nivåer för att verka som förebilder för framtidens blåsmusiker och ge studenterna möjligheten att ingå i en större professionell ensemble.

I den här samproduktionen har vi den stora äran att stifta bekantskap med den unga rumänske violinisten Vlad Stănculeasa som verkar som solist, konsertmästare och kammarmusiker i Europa, Asien, Sydamerika och Mellanöstern. Han har tagit emot priser i prestigefyllda tävlingar som t ex George Enescu International Violin Competition, Renata Molinari Competition och Valsesia Musica International Competition.
Vlad Stănculeasa har varit konsertmästare i Göteborgs Symfoniker sedan 2010 och tillträdde nyligen med samma titel i Spanish National Orchestra i Madrid. I flera år var han även konsertmästare i Basel Chamber Orchestra där han ofta även ledde orkestern från konsertmästarplatsen utan dirigent! Han studerade under Alberto Lysy och Liviu Prunaru vid the International Menuhin Music Academy i Gstaad, Schweiz och erhöll sin Master’s in Music från the Lausanne Conservatory under Pierre Amoyal’s vakande hand.

Joachim Gustafsson är en av Sveriges mest välrenommerade och efterfrågade dirigenter. Han började redan i unga år spela violin och var förste konsertmästare i GöteborgsOperans orkester 1994-2004. Han samarbetar med de flesta svenska och danska symfoniorkestrarna och har en nära relation med Göteborgs Symfoniker och Malmö Symfoniorkester. Som operadirigent debuterade han på Kungliga Operan med Verdis Otello och han har även jobbat med Staatstheater Darmstadt, Den Jyske Opera samt Malmö Opera där har han bland annat dirigerat Rosenkavaljeren av Strauss samt Karmelitsystrarna av Poulenc. Kommande säsong debuterar Joachim i Buenos Aires och Santiago de Chile.

Ur programmet:
Alberto Ginastera Impetuosamente ur Papeana no 3
Kurt Weill Konsert för viollin och blåsorkester
Silvestre Revueltas La noche de los mayas
Dimitri Sjostakovitj Festive Overture