NEW YORK!
Evelyn Jons, sång
Jerker Johansson, dirigent
Göteborg Wind Orchestra

Kronhuset
Lördag 18 november kl 14.00 och kl 19.00
Upptakt i Foajé Karl XI kl 13.15 och kl 18.15
Entré: 250 kr (230 kr)


 

Tipsa om evenemanget:

New York är staden som genom alla tider inspirerat artister till att komponera och skriva texter. Vad är det som är så speciellt med musik som är skriven i och inspirerad av New York? Har musiken ett alldeles eget sound och kanske kan man känna den pulserande storstadsrytmen och visualisera Brooklyn Bridge som möter New Yorks skyline?

Vi får följa med på en musikens resa där vi får möta verk av bland annat George Gershwin, Leonard Bernstein och Cole Porter. Även musik från 2000-talet tar oss till New York när vi tolkar Alicia Key’s Empire State of Mind.
Evelyn Jons är en mångfacetterad artist med hela Skandinavien som arbetsfält. Hon är utbildad musikalartist och arbetar i en mängd olika sammanhang där den röda tråden alltid är sången och kärleken till musiken. Hon rör sig från klassiska, virtuosa klanger till jazziga, popmusikaliska och folkmelodiska tongångar. Evelyn har gett ut tre egna skivor med en blandning av sin egen musik och tolkningar ur hennes personliga repertoar.

Evelyn har spelat en lång rad av musikalroller i bland annat Chess, Cats, Guys and Dolls, West Side Story, Les Misérables och Chicago. Hon återvänder ofta som solist till de stora orkestrarna som t ex Göteborgs Symfoniker, Norska Radioorkestern, Bergen Filharmoniker, Stavanger Symfoniorkester, Trondheim Symfoniorkester, Norrköpings Symfoniorkester och även till Göteborg Wind Orchestra, senast förra året i konserten West End Highlights.

Jerker Johansson dirigerar orkestrar i hela Norden och är en mycket produktiv arrangör och kompositör som tidigare var chefdirigent och konstnärlig ledare för Göteborg Wind Orchestra. Jerker är slagverkare i GWO men dirigerar också ett flertal konserter med orkestern varje år.

“If I can make it here, I’ll make it anywhere...” sjöng Liza Minelli i Martin Scorseses film “New York, New York” så vi säger:

Följ med oss till New York!

Ur programmet:
Cole Porter I’ve got you under my skin
Alicia Keys Empire state of mind
George Gershwin I got rhythm
John Kander All that jazz
Cy Coleman Big Spender
John Kander New York