STRÅLANDE JUL I DOMKYRKAN
Ann-Christine Larsson, sång
John Martin Bengtsson, sång
Brunnsbo Musikklasser - Kicki Rosén Bejstam, kördirigent
Niklas Willén, dirigent
Göteborg Wind Orchestra

Domkyrkan, Göteborg
Torsdag 14 december kl 17.00 & 20.00
Fredag 15 december kl 17.00 & 20.00
Entré: 295 kr

Konsertens längd är ca 1 tim 20 min
Ej hörslinga i Domkyrkan

 

Tipsa om evenemanget:

För tionde året i följd har vi det stora nöjet att bjuda in till en Strålande Jul i Domkyrkan i Göteborg. Traditionsenligt möter vi två solister som tillsammans med Göteborg Wind Orchestra och Brunnsbo Musikklasser bjuder på en stämningsfull julkonsert rik på vacker julmusik i alla dess former. I år dirigeras konserten av vår nye konstnärlige ledare Niklas Willén och som vanligt har vi glädjen att samarbeta med Brunnsbo Musikklasser.

Ann-Christine Larsson är främst inriktad på lyrisk repertoar med tonvikt vid Mozart, men sjunger från barock, via Wienklassisk och romantisk repertoar till nutida musik. Hon studerade både på Kungliga Musikhögskolan och Operahögskolan och 1986 tilldelades hon Jenny Lind-stipendiet. Hon framträdde under flera år på Drottningholms Slottsteater och har sedan dess har framträtt vid Festival dei Due Mondi i Spoleto, Italien och Theatre Royal de la Monnaïe i Bryssel samt operahuset Oper Bonn, Tyskland och gästspelar regelbundet
på Kungliga Operan, Folkoperan, GöteborgsOperan och Det Kongelige Opera i Köpenhamn.

John Martin Bengtsson spelade som 19-åring sin första huvudroll i Andrew Lloyd Webber’s Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. Sedan dess har han haft flera tyngre roller i musikaler som Hair, Evita, Kiss me Kate, Les Miserables, Cabaret, West Side Story och Wicked. Han har gett konserter över hela Sverige och deltagit i både TV- och radioprogram vid flera tillfällen och nyligen släpptes hans soloalbum Tillfällen i Livet. John Martin medverkade i the Phantom of the Opera på Cirkus i Stockholm och gjorde vid flera tillfällen kritikerrosade inhopp i huvudrollen som Fantomen. Han är för tillfället aktuell som Raoul i GöteborgsOperans uppsättning av the Phantom of the Opera.